Момчета(14): Втори пореден успех след гостуването в Ямбол

Шумен записа втори пореден успех в Елитна група – Изток при момчетата до 14г. Нашият тим срази отборът на Тунджа Ямбол с 27:76 и вече е втори във временното класиране с мач повече от третия Сливен баскет.

Двубоят не започна по най-добрия начин и за двата отбора. През първите 3-4 минути баскетболистите на игрището редуваха пропуски при стрелба и технически грешки, а резултатът бе едва 4:2 в полза на Шумен. След средата на частта обаче нашият тим се поотпусна и заигра по-добре. Резултатът веднага се увеличи в наша полза, до края на първата четвърт вече водехме убедително – 6:19. Втората петица на Ямбол излезе по-мобилизирана и показа по-добри баскетболни умения поне в началото. Домакините вкараха две поредни тройки, но нашите момчета заиграха здраво в защита, а в нападение реализирахме повечето от стрелбите си. Разликата продължи да расте в наша полза и до края на полувремето вече водихме с над 30 точки – 17:48.

Второто полувреме започна с нова шуменска доминация. Младите шуменски баскетболисти продължиха да показват завидни умения в защита и след поредица от откраднати топки и бързи атаки Шумен добави още точки към аванса си. Третата четвърт беше убедително спечелена от нашите момчета. Последната четвърт мачът се доиграваше, треньорите на двата състава пуснаха в игра почти всички свои състезатели, за да им дадат възможност да натрупат игрови опит. Шумен продължи да играе по-добре. Нашите момче се представиха отлично и в борбите под двата коша. В тази последна част много от точките ни дойдоха след овладяна борба в нападение. Последната сирена дойде при резултат 27:76 в полза на Шумен.

В петия кръг Шумен се изправя срещу Дунав Русе като гост. Мачът е на 16.11.2018 г. от 11.00ч крайречния град.