Момчета(14): Здрава битка във Варна, но Черно море отново са победители

Момчетата на БК Шумен до 14 г. загубиха във Варна от Черно море Тича с 51:48 в мач от 4 кръг на Елитна група – Изток. Въпреки загубата трябва да поздравим шуменци, които се бориха лъвски срещу силния опонент, който е едноличен лидер в групата с 4 победи от 4 мача.

Мачът започна с изключителна битка между първите петици на двата отбора. Момчетата се бореха за всяка топка на терена и не позволяваха на съперниците да стигат до лесни стрелби. Шуменци се оказаха с една идея по-концентрирани в тази първа част и я спечелиха с 11:8. За съжаление втората варненска петица показа повече класа и раздаване на терена. Тича надигра шуменската втора петица с 21:11 и се оттегли на почивка със 7 точки аванс.

Черно море започна по-силно и второто полувреме, като се възползва от невнимание под коша на шуменци и след като взе повечето от борбите си в нападение успя да увеличи аванса на 11 точки – 42:31 преди последната част. В нея Шумен се вдигна и показа изключителна борбеност, особено в защита. Ограничихме варненци до едва 9 точки в тази част. Преднината на „моряците“ почти се бе стопил в края, но при оставаща секунда до края и 3 точки преднина за домакините, чудото не се случи и опита за тройка на шуменци се оказа неуспешен.

Въпреки загубата треньорите на шуменските момчета Андрей Джамбазов и Янко Янков споделиха, че са доволни от себераздаването и борбеността. В точно такива мачове се изграждат силни баскетболисти. Следващия мач на Шумен е домакинство на Спартак Плевен. Срещата е на 4 декември и ще се играе от 12.00 ч. в шуменската зала „Младост“.