Момчета(14): Здрава битка във Варна, но Шумен отстъпи на Черно море

Шумен отстъпи на Черно море Тича в първия кръг на Елитна група – Североизток. Нашият тим се бори здраво с домакините от Варна, но в крайна сметка загуби с 10 точки разлика – 57:67.

Мачът започна отлично за шуменци, които с по-добра защита успяха да поведат. Първата петица на нашият тим бележеше в повечето свои атака и успяваше да задържи преднина от 5-6 точки през цялата първа четвърт. В крайна сметка я спечелихме с 18:13. Вторите петици на двата отбора предложиха много равностойна игра. Доминираше отново защитата, а кошовете в нападение идваха основно след изтърване на човек и лесни стрелби. Черно море спечелиха тази четвърт със само две точки и нашият тим се оттегли с преднина от 3 на почивка – 29:32.

Второто полувреме започна ударно за „моряците“, които заиграха много агресивно в защита, нашият тим сякаш не очакваше толкова здрава защита и трудно успя да се съвземе. Черно море бързо обърнаха резултата в своя полза и поведоха с 10 точки. Нашият тим изравни играта в последната четвърт, но „моряците“ не позволиха да се стигне до обрат и затвориха мача в своя полза 67:57.