Момчета(14): Нови два трудни мача за Шумен

Момчетата до 14г. на БК Шумен записаха нови две загуби на финалите на републиканското първенство, провеждащо се в Ботевград. Вчера нашият тим отстъпи на Чавдар Троян с 60:39, а днес отстъпихме на Сливен Баскет с 55:88. С четири загуби Шумен е на последното място в група В, но имаме да изиграем още един мач срещу Левски София днес от 19.30ч.

Вчерашният двубой срещу Чавдар Троян започна добре за Шумен. Нашият тим играеше отлично в защита, а в нападение успявахме да реализираме стрелбите си. Шуменската първа петица поведе с 10:4, но троянци се разиграха, затегнаха редиците в защита и на свой ред направиха силна серия от 10 поредни точки и спечелиха частта с 14:12. Втората петица на Чавдар излезе крайно мотивирана за успеха. От самото начало на втората четвърт троянци играеха здрава преса и логично започнаха да увеличават аванса си. Нашата втора петица не успя да отговори със същата агресивна игра и отстъпи с 20:10 втората четвърт. През второто полувреме Чавдар успя да запази инерцията от първото и с отлична игра реши мача още в третата четвърт. При 20 точки преднина за отбора от Троян, последната четвърт се доигра, като в игра влязоха много от резервите на двата отбора. Шумен бе равностоен в тази последна четвърт и не позволи на съперника да увеличи драстично разликата. Крайният съдийски сигнал дойде при 60:39 в полза на Чавдар.

Днес Шумен се изправи срещу един от фаворитите за първото място в група В – Сливен Баскет. Нашите добре познаваха отбора на Сливен, след като вече играха срещу него три пъти през сезона, като и в трите мача записахме загуба от този съперник. Днешния мач в Ботевград започна с превъзходство за сливналии, които бяха затворили подкошието си, а стрелбите на шуменци от средно и далечно разстояние рядко попадаха в целта. Първата петица на Сливен Баскет затвори частта при 8 точки аванс – 18:10. Втората четвърт продължи с много по-добра игра за сливенските момчета. Ръстовото им предимство бе основният коз на нашия противник. Многото борби под двата коша позволиха на Сливен да продължи да трупа преднина, като до края на първото полувреме тя достигна 21 точки – 47:26. През второто полувреме Сливен натисна още в началото, за да си подсигури победата, но Шумен бързо отговори и след отлична игра на нашите в нападение успяхме да изиграем равностойна трета част, която завърши наравно – 19:19. В последната част обаче сливенските баскетболисти си взе своето и бързо качи разликата над 30 точки. Резервите на двата отбора доиграха мача, който  завърши 88:55 в полза на Сливен Баскет.

Днес от 19.30 Шумен се изправя срещу Левски София в петия кръг на група В.

снимка: Архив БК Шумен