Момчета(14): Победа в последния кръг на Елитна група – Североизток

Шуменските момчета записаха победа в последния си мач от Елитна група – Североизток. Нашият тим победи като домакин отбора на Черноморец Бургас със 76:37. Победата бе само за престиж, тъй като шуменските момчета вече си бяха осигурили второто място в класирането. В крайното класиране първи е отбора на Черно море Тича, който спечели и деветте си мача, трети е Делфин Бургас, а четвъртото място остана за днешния ни противник Черноморец.

Срещата започна отлично за Шумен. Първата ни петица наложи пълен превес от самото начало и започна бързо да трупа преднина. В нападение се играехме отлично и почти не пропускахме изстрелите към коша на противника. Защитата ни също бе на ниво и закономерно първата четвърт бе спечелена от нашите момчета с 28:6. Втората шуменска петица също изигра отлична втора четвърт. Нашият тим не бе толкова продуктивен, колкото през първата част, но надиграхме противника и взехме тази четвърт със 17:13.

През второто полувреме за Шумен се завъртяха всички записани в игровия списък на Янко Янков. Всички шуменски момчетата появили се на игрището показа добри баскетболни умения и отново надиграхме противника, печелейки третата четвърт със 17:7 и последната четвърт с 14:11. Шумен записа шестата си победа в Елитна група – Североизток и сега предстои да станат известни противниците във втория етап от първенството на Елитна група.

Снимка: архив БК Шумен.