Момчета(14): Победа и загуба в първите два мача на квалификациите за републиканско

Момчетата на БК Шумен до 14г. започнаха квалификациите за финали на републиканско с победа и загуба. На турнира провеждащ се в София, нашите баскетболисти започнаха с победа над Хебър Пазарджик с 67:48 и загуба от БУБА Баскетбол със 78:29.

В първият двубой срещу Хебър Пазарджик шуменци излязоха мотивирани за успех. Още с началото на срещата нашите момчета организираха хубави и комбинативни атаки и поведоха в резултата. До края на първата четвърт играта бе равностойна, което позволи на втората шуменска петица да излезе с преднина. Втората четвърт нашите играха отлично в защита, което ни позволи да поддържаме разликата. Сборната Шуменска петица също показа по-добри качества от тази на Хебър и в третата четвърт резултатът продължи да се покачва в наша полза. В последната четвърт Шумен „традиционно“ намали темпото, което позволи на отбора от Пазарджик да намали преднината, но в края нашите проявиха характер и след няколко здрави защити затворихме мача при 19 точки актив – 67:48.

Вторият двубой срещу БУБА Баскетбол бе решен още в първата четвърт на мача. Софиянци показаха категорично, че притежават по-добрите баскетболни умения и набързо направиха разликата двуцифрена. Втората петица на Шумен се опита да се противопостави на втората петица на БУБА, но към края на първото полувреме домакините отново увеличиха преднината си, главно благодарение на своята страхотна защита. Сборната петица на софиянци пък затвърди преимуществото на отбора си през второто полувреме. БУБА играеха изключително дисциплинирано и въпреки голямата си преднина. Нашият тим от своя страна загуби мотивация през второто полувреме и логично разликата продължи да расте в полза на софиянци. Последния съдийски сигнал дойде при 29:78 в полза на отборът от София.

Шансовете за класиране на Шумен са почти минимални след загубата от БУБА, имайки предвид, че само първият отбор се класира за финалите. Все пак нашите момчета ще излязат утре, за да защитят честта на Шумен в оставащите два мача. Първият е срещу Дунав Русе от 09.00ч, а вторият е срещу Левски София от 13.00ч.