Момчета(14): Първа победа за сезона записа Шумен при гостуване в Бургас

Момчетата до 14г. на БК Шумен записаха първата си победа за сезона. Нашият тим надигра Делфин Бургас с 55:64 в интересен мач. Това бе последна среща от трети кръг на Елитната група – Изток и се игра в бургаската зала „Бойчо Брънзов“. С победата нашият тим се изкачи в класирането и към момента заема 4 място.

Двубоят започна отлично за шуменските момчета, които за пет минути игра натрупаха преднина от 10 точки. Първата петица на Длефин обаче се мобилизира и до края на частта изигра няколко добри защити, а в нападение успя да реализира на бърза атака и свали актива на нашия тим до 5 точки. Втората петица на Шумен, за разлика от предишните два мача, влезе в двубоя агресивно, което помогна да задържим преднината си през цялата втора четвърт. Младите шуменски надежди се раздаваха в защита, а в нападение успяваха да намерят добри позиции за стрелба и отбелязаха доста от своите изстрели. В края на първото полувреме нашият тим направи няколко отлични контра-атаки и разликата отново се качи до 10 точки – 25:35.

През третата четвърт Шумен продължи да играе великолепно. Нашият тим се раздаваше в защита, вземаше борбите под своя кош, а бързите нападения, които организирахме се увенчаваха с точни изстрели. Разликата се качи до 18 точки в средата на частта. И когато по всички изглеждаше, че Шумен ще спечели без проблем последва отпускане в нашите редици. Бургазлии веднага се възползваха и показаха, че имат добри баскетболни умения. Момчетата на Делфин отбелязаха няколко пробива, а в защита удържаха атаките на шуменци. Разликата падна до 10 точки. В началото на последната четвърт домакините се вдигнаха на щурм да изравнят – заиграха преса на цяло игрище, което даде резултат. Шуменските гардове имаха проблеми с изнасянето на топката и това бързо стопи разликата до 4 точки. Друг проблем за Шумен се оказа и напускането за 5 фаула на титулярния център, който направи отличен мач, овладя много борби, а точни преди да напусне заби и страхотен чадър при пробив на „делфините“. В средата на четвъртата част шуменци успяха да се окопитят, намериха начин да разбият пресата на бургазлии и поредица от бързи атаки ни позволи да държим преднина от 4-6 точки. В самия край на двубоя нашият тим отново показа отлична защита, а разликата отново скочи до 10 точки. Последната сирена дойде при 55:64 в полза на Шумен – първа победа в Елитна група Изток този сезон.

Шуменци ще имат само два дни да отпразнуват победата, защото следващият мач е още тази събота – 03.11.2018. Отново ще гостуваме в четвърти кръг, а съперникът е Тунджа Ямбол.