Момчета(14): Трета поредна победа за Шумен в Елитна група

Момчетата на Шумен записаха четвъртата си победа в Елитна група – Североизток. Нашият отбор победи във втори пореден двубой Черноморец. След като миналата седмица гостувахме и взехме победата в Бургас, днес постигнахме още един успех със 75:52, но като домакин. Тази среща бе от трети кръг на първенството и трябваше да се изиграе през есента, но бе отложена заради пандемията.

Както и в двубоя от миналата седмица, така и днес, шуменската първа петица не чака много, за да започне да трупа аванс срещу противника. По-добрата ни защита и по-точната стрелба в нападения бяха основните оръжия, с които контролирахме мача. Втората петица на шуменци успя да покаже също силна игра в защита и не позволихме на противника да се върне в мача. През второто полувреме Шумен затвърди впечатлението, че е по-силния отбор и постепенно увеличаваше разликата в своя полза. Черноморец не намериха начин да връщат точните стрелби на Шумен и загубиха с 52:75.

С победата Шумен затвърди втората си петица в класирането. Така при третото завъртане ще сме домакин на Черноморец и Делфин, а ще гостуваме на лидера – Черно море. Двубоите от третото завъртане започват още следващата събота – 27 февруари, като нашият тим ще пътува до Варна за двубоя с Тича.

Снимка: архив на БК Шумен