Момчета(14): Черно море Тича завърши непобеден в Елитна група – Изток след победа над Шумен

Момчетата на Шумен до 14 г. не успяха да завършат редовния сезон в Елитна група – Изток с победа. Нашият тим отстъпи на лидера в групата Черно мор Тича с 47:55 като домакин в отложен мач от 11 кръг. С победата Черно море остана непобеден на върха с 14 победи. Шумен пък завършва на трето място с 9 успеха и 5 поражения. Втори в групата са Делфин Бургас, които завършват сезона с 10 успеха, четвърто място е за Дунав 2007 Русе. Черно море и Делфин се класират за Купа БФБ, която ще се проведе в края на седмицата.

Днещната среща започна ударно за Шумен, които показаха много по-добра от противника в първата четвърт на срещата. Домакините играеха безупречно в защита и въпреки, че в нападение не бяха много ефективни си осигуриха преднина от 12 точки след 16:4 в първия период. Втората варненска петица обаче се оказа много по-добре подготвена. Защитата на Тича затвори подкошието си и шименци можеха да рачитат само на стрелбата от далеч. Нападението на Черно море пък играеше като по учебник на заслон и реализираше в голяма част от нападенията си. Преднината на Шумен се топеше като до края на първото полувреме Тича дори успя да поведе в резултата – 31:29 на почивката.

Черно море влезе силно във второто полувреме. Отново водещото бе защитата на варненци, която не даваше лесни изстрели за шуменци. Домакините също показаха добра игра в защита през третата част, но гостите успяха да вкарат 4 точки повече в тази четвърт и поведоха с 6 преди последния период. В четвъртата част отново защитата доминираше на терена в зала „Младост“ и двата отбора се бяха захапали в опит да спечелят мача. Черно море отново се оказа с една идея по-резултатен в тази части и я спечели с 11:9, което им осигури победата в мача с 55:47.