Момчета(14): Шумен взе участие в мемориалния Турнир „Цветан Неделчев“

Момчетата на БК Шумен взеха участие в мемориалния турнир организиран от Черно море Тича в памет на баскетболния национал Цветан Неделчев. Надпреварата бе за момчета до 14 години и се проведе в събота (22 декември) в зала „Христо Борисов“ във Варна.

Цветан Неделчев е роден в Ямбол през 1968 г. Неделчев пристига във Варна още през 1982 г. и става част от юношеския тим на „Академик“. През годините той се е състезавал за отборите на „ЦСКА, „Ямбол“, „Черно море“, „Фикосота“ Шумен и националният тим. Пикът на неговата кариера е участието му за България на европейското първенство в Рим през 1991 г.

В турнира участие взеха отборите на Черно море Тича, ЦСКА София и Шумен. Поканен бе и отборът на Ямбол, но поради здравословни проблеми на голяма част от състезателите, ямболии не успяха да вземат участие. Нашият отбор изигра два мача на този турнир. В първият двубой нашият тим загуби от Черно море Тича с 82:51, но във втората среща Шумен победи ЦСКА София с 88:63. Нашите момчета изиграха отличен мач и показаха страхотни баскетболни умения. В последния мач за деня Черно море победи ЦСКА със 110:38 и по този начин стана победител в първия мемориален турнир в памет на Цветан Неделчев. Шумен остани на второ място, а ЦСКА зае третото място. Деан Йорданов от нашия тим се отличи с индивидуална награда – борец номер едно на турнира, след като овладя най-много борби.