Момчета(14): Шумен загуби във Варна, но показа по-добра игра

Момчетата до 14г. на БК Шумен записаха нова загуба в Елитна група – Изток. Нашият тим отстъпи очаквано при гостуването си на Черно море Тича с 82:42, но показа по-добра игра в сравнение с първия кръг, когато тези два съперника се срещнаха в Шумен.

Срещата започна трудно и за двата отбора. В първите минути на двубоя и шуменци, и варненци направиха много пропуски под кошовете. В средата на първата четвърт темпото много бързо се смени и за две минути съперниците си размениха три коша за 10:10. Черно море затегна защитата в края на частта и натрупа аванс от 7 точки 19:12. Втората четвърт започна отлично за Шумен. Нашият тим успя да отбележи и при двата си опита за кош. Варненци също намериха път към коша на нашия тим и поддържаха разлика от 10-на точки. С течение на времето ръстовото предимство на „моряците“ си каза думата. Те затваряха добре собствения кош и дори успяха да забият няколко чадъра на шуменските гардове. В нападение варненци обираха всички топки отскочили от коша и закономерно разликата започна да нараства в тяхна полза. До полувремето Черно море бе натрупал аванс от 17 точки – 38:21.

Второто полувреме започна по-добре за Шумен. Нашите момчета се възползваха от подценяването на варненци и след два хубави коша намалихме разликата. Баскетболистите на Черно море все пак се събудиха и след хубави бързи атаки качиха преднината си до 20 точки. Шумен играеше добре в нападение – нашите реализираха тройка, после още един пробив, но Тича също вкарваше при своите нападение и резултатът се задържаше 20 точки в полза на домакините. Последната четвърт „моряците“ вече бяха „нацелили ваксата“ в нападение, а в защита се раздаваха до край и лимитираха максимално опитите на Шумен да бележи. Аванса на Черно море бързо прехвърли 30 точки. В края на мача при 40 точки разлика в полза на варненци, нашият тим направи няколко хубави нападение и свали частично разликата, но поредица от грешки в последните 30 секунди, включително борба в нападение след наказателни, позволи на Черно море да затвори срещата с 40 точки в своя полза – 82:42.

В следващата си среща Шумен ще е домакин на Сливен Баскет. Нашият тим загуби като гост от този съперник през първия полусезон, но както е известно, шуменци играят много по-добре пред собствена публика и можем да очакваме изненада в този двубой. Мачът е насрочен за 06.12.2018 от 12.00ч в зала „Младост“.