Момчета(14): Шумен загуби гостуването си на Дунав в Русе

Момчетата до 14г на БК Шумен записаха поражение при гостуването си в Русе. Нашият тим отстъпи на Дунав с 85:37. Това е трето поражение за шуменските момчета в Елитна група – Изток. Дунав пък имат 4 успеха в 4 мача и са едноличен лидер.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора показаха добри умения в атака. Момчетата от Русе обаче бързо се ориентираха как да спират шуменските нападения и до края на първата четвърт резултата скочи 10 точки в полза на русенци. Втората петица на Шумен традиционно не успя да окаже никаква съпротива на противника. Изключително едрите и високи момчета на Русе доминираха борбите под двата коша и не оставиха никакъв шанс на нашият тим да развие играта си. Имаше нападение, в които отборът на Дунав правеше по 4-5 поредни борби в нападение. Разликата скочи над 30 точки в полза на русенския отбор до края на първото полувреме.

През второто полувреме сборните петици на двата отбора направиха по-равностоен мач, но голяма преднина в полза на домакините бе решила изхода на срещата. В последната четвърт двамата треньори завъртяха всички свои състезатели, което спомогна разликата да скочи още в полза на Дунав. Мачът завърши при резултат 85:37 в полза на домакините.

Следващият двубой на Шумен в Елитна група – Изток е на 24.11.2018 г. Гостуваме на втория във временното класиране – Черно море Тича във Варна.

снимка: Архив БК Шумен