Момчета(14): Шумен загуби от Дунав след драма с продължение

Момчетата до 14 г. на Шумен загубиха срещата си от 8 кръг на Елитна група – Изток. Нашият тим отстъпи на Дунав Русе като домакин след продължение – 63:67, като в редовното време мачът завърши 61:61. Въпреки загубата Шумен запазва трето място в групата с 4 победи от 7 мача.

Двубоят започна нервно двата отбора трудно реализираха в нападенията си. Шумен обаче бе с една идея по-точен в стрелбата си и успя да вземе първата четвърт с 16:12. Втората петица на Дунав обаче изненада с по-активни действия и под двата коша. Русенци реализираха голяма част от атаките си през втората четвърт и взе частта с 19:14, оттегляйки се на почивка с минимален аванс от 1 точка.

През второто полувреме Шумен отново заигра на познатото добро ниво в защита и момчетата ни отново поведоха в резултата, въпреки, че в края на третата част Дунав не позволи да се стигне до по-голяма преднина за Шумен и влезе в последната част със само 3 точки пасив. В последните 10 минути Шумен сякаш подцени ситуацията и въпреки, че игра добре в защита допусна множество пропуски, а русенци чакаха точно това. В последните минути на мача Дунав показа много по-голямо желание за победа и след няколко добри атаки изравни – 61:61. Шумен сякаш бе шокиран от това развитие на мача и в продължението момчетата ни забравиха как се вкарва кош. Шуменци записаха само един кош за петте минути. Дунав също не блестеше с атаката си в продължението, но гостите отбелязаха три коша, с които взеха и мача.

На 26 февруари момчетата до 14 г. на Шумен гостуват в Търговище на Светкавица в мач от 9 кръг.