Момчета(14): Шумен загуби от Сливен баскет в предпоследния кръг

Шумен загуби от Сливен баскет с 44:102 в мач от предпоследния кръг при момчетата до 14 в Елитна група – Изток. Мачът за Шумен е без значение, тъй като нашият тим си осигури четвърто място в крайното класиране. Сливен баскет от своя страна са втори и се борят да задържат това място, имайки предвид, че дава право за директно класиране на финалите на републиканско първенство.

Мачът започна по-добре за отбора на Сливен, който се хвърли да победи на всяка цена. Шуменци обаче искаха да покажат, че могат да играят равностойно с най-добрите отбори в групата. Нашият тим навакса бързо изоставането от първите минути и до края на първата четвърт играта бе кош за кош. Първата четвърт завърши с минимална преднина за домакините 20:19. Втората четворка на Сливен обаче притежаваше едно много силно оръжие – пресата на цяло игрище. Домакините бързо успяха да увеличат разликата в началото на втората част, което им вдъхна увереност. До края те продължиха да затрудняват максимално нашите момчета и в крайна сметка увеличиха преднината си на 18 точки до края на първото полувреме.

Второто полувреме започна с нови силни минути за домакините, които показаха и отлична стрелба от дистанция. Разликата много бързо скочи над 30 точки и мачът на практика бе решен до средата на третата четвърт. Шумен направи няколко добри нападения в края на частта, но в защита нашите нямаха отговор срещу отличното нападение на домакините. Последната четвърт треньорите завъртяха всички свои състезатели на терена и логично разликата продължи да расте в полза на Сливен. В крайна сметка те се поздравиха с успех – 102:44.

Последния кръг в Елитна група – Изток изправя Шумен срещу Делфин Бургас. Мачът е на 23.03.2019 от 12.00ч в зала „Младост“ в Шумен. Нашите момчета ще търсят победа за самочувствие преди решителните квалификации за републиканско първенство.