Момчета(14): Шумен започна сезона със загуба в Бургас

Момчетата на Шумен до 14 г. започнаха сезона в Елитна група – Изток със загуба в Бургас от Делфин. Шуменци бяха надиграни от домакините с 50:64 в мач от 3 кръг на региона. Това е трети мач за Делфин, който има две победи и само една загуба – от фаворита Черно море Тича. За Шумен това бе първия мач за сезона след като предишните два двубоя срещу Дунав 2007 и Светкавица бяха отложени.

Срещата започна равностойно, като нито един от двата отбора не успяваше да се откъсне в резултата. Делфин показа повече настойчивост и в края на първата четвърт взе преднина от 2 точки – 17:15. Вторите петица на Делфин и Шумен не предложиха по-добър баскетбол, но домакините успяха да увеличат преднината си с още 6 точки във втората четвърт благодарение на по-добрата си защита. През второто полувреме Шумен продължи да стреля много слабо като реализираше много малка част от стрелбите си. Шуменци не показаха по-голямо желание за игра в тези важни минути, в които можеха да обърнат мача в своя полза. Така бургаският отбор спечели и третата част с 18:13. В последната четвърт баскетболът бе много равностоен, като и двата отбора заложиха на здрава защита, но слабата резултатност бе в полза на домакините, които запазиха аванса си и дори го увеличиха с точка за да оформят крайното – 64:50 в своя полза.

Следващият двубой за Шумен по програма е предвиден за 20 ноември. Шуменските баскетболисти ще имат нов тежък мач – гостуване на лидерите от Черно море Тича във Варна.