Момчета(14): Шумен не успя да пребори Берое в гостуването си

Момчетата на Шумен до 14 г. не успяха да запишат втора победа над Берое Стара Загора в рамките на две седмици след като отстъпиха в гостуването си с 66:78. Мачът бе от последния 14 кръг на Елитна група – Изток и с тази загуба Шумен вече е с 8 победи и 4 загуби, оставайки на 4 място във временното класиране. Въпреки победата днес Берое остава зад Шумен с 6 победи и 7 загуби.

Срещата започна много слабо за Шумен. Първата шуменска петица не играеше концентрирано и Берое направи аванс от 7 точки до средата на първата четвърт. Стрелабата на шуменци не вървеше, но по-лошото бе, че защитата на шуменци също не бе на ниво. Берое реализира до края на частта още 13 точки и я взеха с 24:13. Слабата игра на Шумен в нападение продължи и през втората четвърт, но поне играта в защита бе на ниво и втората петица на Шумен не позволи на домакините да направят аванса недостижим. Все пак Берое взе и втората четвърт с 12:7.

Съвсем различна игра показа Шумен след почивката. Много по-добра стрелба и организация в нападение, агресивна игра в защита и реализиране на точки от бързи атака помогнаха на шуменци да стопят изоставането си до 7 точки в края на третата четвърт – 51:44. Шумен сякаш реши, че след силната трета част, в последния период старозагорци едва ли не сами ще се бият. Но Берое показа много добра стрелба от далеч в последната четвърт. Домакините изобще не се стреснаха и не позволиха на Шумен да стопи аванса им, успяха да сложат още пет точки към преднината си след 27:22 в последната част и спечели мача със 78:66.

Шумен има да изиграе два отложени мача от първенството в Елитна група – Изток срещу лидера в групата – Черно море Тича и среще Спартак Плевен. Дори да запишат две победи в тези мачове, шансовете на шуменци за второто място намаляха значително след загубата в Стара Загора. Добрата новина е, че Шумен няма как да завърши по-надолу от трето място след като Дунав 2007 вече изигра всичките си мачове и завърши с 8 победи (колкото има Шумен в момента), а в преките двубои срещу този съперник има предимство.