Момчета(14): Шумен не успя да се пребори за място на полуфиналите

Момчетата на Шумен до 14 г. не успяха да се преборят за място на полуфиналите. Нашият тим изгуби и двата си мача в последния ден от груповата фаза във финалите на републиканско първенство. В първия мач за деня Шумен отстъпи на Левски София с 63:68. а във втория си мач нашият тим загуби от ЦСКА София с 37:59. Така с 2 победи и 3 загуби шуменци се наредиха на четвърто място в крайното класиране на група Б. Това означава, че нашият тим ще спори за местата от 5 до 8 в утрешния ден. За полуфиналите се класират Тунджа и ЦСКА.

Първият мач днес ни изправи срещу Левски. Двата отбора се захапаха здраво в първата четвърт и нямаше откъсвания в резултата. Шумен успяваше да отговори с успешна атака на всеки кош на „сините“, които в крайна сметка спечелиха минимално първата част със 17:16. Втората четвърт бе изцяло в полза на Шумен. Нашият тим играеше отлично в защита и ограничи софийския тим до 11 точки в тази четвърт. Нападението ни пък отбеляза 20 точки и се оттеглихме с 8 преднина на почивката. За съжаление след подновяването на играта шуменци не демонстрираха добрия баскетбол от първото полувреме. Множество грешки позволиха на Левски бързо да стопи изоставането си и дори да натрупа преднина от 7 точки преди последната четвърт. В последната четвърт двата отбора играха много равностоен баскетбол. Шумен се хвърли да изравни, но Левски имаше отговор на всички успешни шуменски атаки. Нашият тим спечели последната част с 18:16, но Левски се поздрави с крайния успех – 68:63.

Вторият двубой днес ни изправи срещу ЦСКА София. Шумен влезе в мача много добре. Защитата на нашите момчета работеше отлично и спирахме голяма част от нападенията на „червените“. В нападение не допускахме много грешки и закономерно спечелихме първата четвърт с 18:12. Коренно се преобърна играта през втората четвърт. Вторите пет на ЦСКА играеха здраво в защита и не позволяваха на шуменци да стигат до лесни стрелби. В нападение пък софиянци организираха бързи атаки, които завършваха с лесни кошове. ЦСКА спечели втората част с 20:8. Добрата защита на „червените“ продължи и след почивката. софийският тим не даде много шансове на шуменци дори да си помислят за обрат. Печелейки третата четвърт с 15:7 и последната с 12:4 бе достатъчно на ЦСКА да си осигури третата победа в група Б и да грабне победата с 59:37.

По-късно тази вечер ще бъдат ясни съперниците на Шумен в баражите за 5/8 място.

Можете да гледате запис от срещата между Шумен и Левски тук:

Можете да гледате запис от срещата между Шумен и ЦСКА тук: