Момчета(14): Шумен отново отстъпи на Сливен в мач от Елитна група – Изток

Момчетата до 14г. на БК Шумен загубиха от Сливен баскет в мач от Елитна група – Изток. Нашият тим отстъпи при домакинството си в 7 кръг на надпреварата с 49:100. Сливен продължават да гонят лидера Черно море Тича с пет победи и две загуби, докато Шумен е с две победи и пет загуби до момента.

Мачът започна повече от добре за сливенските баскетболисти, които само за две минути направиха 10 точки разлика. Кошовете им дойдоха след бързи атаки, плод на агресивната преса на цяло игрище. Шуменските момчета влязоха в ритъм и подобриха организацията в нападение, но пък стрелбите им бяха неточни и разликата продължи да се катери в полза на Сливен. До края на първата четвърт гостите вече имаха аванс от 18 точки – 3:21. Втората петица на Шумен се представи доста по-добре. Нашите момчета показаха по-добри умения в нападение и от началото на втората част започнаха да бележат. Намалихме разликата до 14 точки, но втората петица на Сливен баскет също играеше добре в атака. Мачът вървеше кош за кош. В самия край на първото полувреме гостите изиграха няколко отлични защити, което им позволи да организират бързи атаки и отново качиха разликата до 19 точки – 26:45.

Второто полувреме започна с нова серия за Сливен. Гостите играеха изключително агресивно в защита, откраднаха много топки и логично увеличиха аванса си с нови 10 точки. Шумен се поокопити, успя да организира няколко добри атаки с кош, но така и не успяваше да свали разликата. Последва нова серия на гостите, които в тези минути показаха и отличен мерник от дистанция. Няколко поредни тройки за Сливен бяха достатъчни разликата да скочи над 40 точки. В последната четвърт двамата треньори завъртяха всички играчи от пейката. Сливенските резерви също показаха добри умения в нападение и разликата скочи още. В крайна сметка срещата завърши при 49:100 в полза на баскетболистите от града на Сините камъни.

Следващият мач на Шуменските момчета до 14г. е отново домакинство. Нашият тим приема Делфин Бургас в зала „Младост“ на 15.12.2018 от 12.00ч.