Момчета(14): Шумен отстъпи на БУБА в четвъртфинала за купата

Момчетата на Шумен до 14 г. загубиха в четвъртфиналите за купата на БФБ от БУБА Баскетбол с 48:90. Софийският отбор продължава в борбата за купата на полуфиналите, където негов противник днес ще е отборът на Черно море Тича.

Домакините от БУБА започнаха срещата изключително силно в нападение. Почти всяко нападение на софиянци им носеше точки в първата четвърт. Шуменските момчета също показаха добра стрелба стрелба в началото на частта, но в края защитата на БУБА спря успешните ни нападение загубихме четвъртта с 16:29. Втората петица на домакините показа още по-добра игра. Нападението на софийския отбор бе все така ефективно и отбеляза 27 точки. Шуменци пък не успяха да покажат пълния си потенциал в тази част и завършиха с 10 точки.

След подновяване на играта през второто полувреме, БУБА продължи със здрава защита, която принуждаваше Шумен да правят грешки. Домакините се възползваха и продължиха да трупат аванс в третата четвърт, печелейки я с 26:5. В последната част нашите момчета все пак показаха пълния си потенциал и след по-добра игра в защита я спечелиха със 17:8, което бе достатъчно единствени да стопим част от големия аванс на противника. БУБА продължава на полуфиналите днес след победа с 90:48, а Шумен ще се бори за местата от 5 до 8.