Момчета(14): Шумен се върна на победния път

Шумен отново записа победа в Елитна група – Изток. След като отстъпи на Черно море Тича преди повече от седмица с 48:104, днес шуменските момчета до 14 г. победиха отбора на Делфин Бургас с 65:30 като домакин. С победата Шумен си осигури второто място в класирането на източния регион в Елитна група.

Срещата започна повече от добре за шуменската първа петица, която наложи своя стил на игра. Отлична стрелба за шуменските момчета в тази първа част, а добрата игра в защита ни позволи да започнем да трупаме разлика. До края на четвъртта Шумен не позволи на Делфин да се върне в мача и я спечели убедително 23:11. Втората шуменска петица се справи дори още по-добре в защита и през втората част ограничи гостите от Бургас до само 4 точки. В нападение Шумен отбеляза 24 и се оттеглихме на почивка с преднина от 32 точки преднина.

Второто полувреме, съвсем очаквано, шуменци намалиха темпото. Янко Янков завъртя в игра всички момчета от стартовия лист, а гостите от Делфин показаха събуждане и играта бе много по-равностойна през третите 10 минути. Въпреки по-добрата игра на бургазлии Шумен показа, че е по-добрият отбор и съвсем заслужено увеличи преднината си през второто полувреме като до края на срещата тя достигна 35 точки – 65:30.

Шумен има да изиграе още един двубой в Източния регион на Елитна група. Следващият мач е срещу отбора на Черноморец Бургас и отново ще е домакинство. Срещата ще се играе на 13 март от 12.00 ч. в зала „Младост“. За съжаление публика няма да бъде допускана, заради КОВИД мерките.

Снимка: архив на БК Шумен