Момчета(14): Шумен се върна на победния път в Търговище

Момчетата на Шумен до 14 г. се върнаха на победния път в Елитна група – Изток след победа над Светкавица Търговище като гост със 76:57 в мач от 9 кръг. Това е пета победа за отбора в групата и с нея Шумен заема трето място след изиграни 8 мача. Светкавица пък са шести със само 1 успех до момента от 8 мача.

Срещата започна слабо за шуменските момчета, които позволиха на съперника да стигне до множество лесни точки през първата четвърт. Нападението ни също не бе на ниво в първите 10 минути и закономерно Светкавица взе частта с 24:12. Нещата се обърнаха на 180 градуса през втората четвърт, в която шуменският тим показа отличната си защита и след силна серия от точки в полза на шуменци резултатът се обърна и на почивката Шумен поведе с три точки – 32:29.

Шуменските момчета си бяха взели поука от слабото начало на мача и влязоха изключително мотивирано във второто полувреме. Шуменци гониха всяка топка и отново показаха на домакините, че играта в защита е една от силните страни на този шуменски отбор. Третата част бе спечелена с 24:12 и Шумен влезе в последната четвърт с 15 точки аванс. Въпреки, че защитата не бе на толкова добра в четвъртата част, гостите си осигуриха победата с добро нападение – 20:16 за крайното 76:57.

В следващият кръг Шумен е домакин на Делфин Бургас. Мачът е предвиден по програма за 12 март от 12.00 ч. в зала „Младост“.