Момчета(14): Шумен спечели първия бараж срещу Септември

Момчетата на Шумен до 14 г. спечелиха първия бараж за класиране на републиканско първенство срещу коравия отбор на Септември София. Нашият тим водеше през цялото време на срещата и заслужено се поздрави с успеха – 75:66, като разликата можеше да е и по-голяма, но в края на срещата софийските момчета показаха повече желание за игра и себераздаване.

Двубоят започна с отлична игра на шуменските момчета. Първата ни петица стреляше отлично в първите минути на мача, но истинското ни оръжие бе защитата за една четвърт допуснахме само 7 точки, докато отбелязахме 20 и си осигурихме добра преднина. Втората шуменска петица повтори силните изяви в защита на съотборниците си от първата петица. Шумен ограничи Септември до 9 точки във втората част и се оттеглихме с комфортна преднина от 22 точки преди почивката – 38:16.

През второто полувреме обаче Септември се събуди. Софиийските баскетболисти настроиха мерника и започнаха да бележат доста по-често. Шумен също играеше добре в нападение, но защитата ни трудно спираше софиянци. Третата четвърт бе спечелена от Септември с 23:19. Последната четвърт започна силно за Шумен, отново качихме аванса си над 20 точки, но в заключителните минути на мача, гостите показаха повече издръжливост и закономерно смъкнаха преднината до 9 точки – 75:66.

Реваншът е само след два дни на 06.08.2020 в София. Началният час е 10.00 и по всяка вероятност ще бъде излъчван директно в YouTube каналът на БФБаскетбол. Следете Фейсбук страницата ни за директен линк.