Момчета(14): Шумен стартира с две поражения в група В на финалите

Момчетата на Шумен до 14 г. стартираха участието си на финалите за републиканско първенство в Ботевград с две загуби. Нашият тим отстъпи вчера на БУБА Баскетбол с 45:100 в първия си двубой на турнира, а днес в първия мач за деня, след оспорвана битка загуби и от Рилски спортист с 61:42.

Първия мач от група В ни изправи срещу един от фаворитите за титлата – софийския БУБА. Мачът започна повече от лошо за шуменци, които не намериха никакъв начин да спрат атаките на първата петица на БУБА. Първата четвърт бе спечелена убедително от софиянци с 31:8 след отлична стрелба и бързи атаки. Втората петица на софийският отбор показа, че са много балансиран отбор със силни играчи на всички позиции. Шуменци играха малко по-добре в защита, но нападението ни отново страдаше и отбелязахме едва 6 точки, докато символичните домакини от БУБА записаха 25. След подновяването на играта БУБА продължи да доминира в нападение и след нови 23 точки срещу само 8 на Шумен си гарантира победата в мача преди последната част. Шумен най-сетне се събуди и направи силна четвърт. Нашият тим показа, че също умее да вкарва, но при разлика от над 50 точки обрата бе невъзможен.

Първият мач днес ни изправи срещу друг силен тим – Рилски спортист. Отборът от Самоков победи Черно море Тича в първия си мач и срещу нашите момчета излезе със самочувствие. Още през първата четвърт се видя, че момчетата на „Рилецо“ са добре натренирани. Те пресираха нашата първа петица при всяка възможност, а това им даде шанс да атакуват на бърза атака и да бележат лесно. Първата четвърт бе за Рилски – 20:11. Втората шуменска петица, обаче изравни играта. Въпреки, че отстъпвахме ръстово и физически на противника, нашите момчета показаха много добри технически умения. Защитата ни също бе на много добро ниво. До почивката разликата се запази 10 точки в полза на Рилски. След почивката самоковлии отново натиснаха и успяха да се откъснат с 20 точки напред, но в края на третата четвърт Шумен отново показа голяма желание за игра и намалихме изоставането си до 13 точки. Последната четвърт бе нервна, двата отбора разчитаха основно на защитата. Шумен намали разликата до 6 точки след поредица от добри защити и резултатни нападения. Явно обаче силите на нашия тим не достигнаха в края и момчетата от Самоков върнаха преднината си от 19 точки. Последния съдийски сигнал прозвуча при 61:42 в полза на Рилски спортист.

Днес от 19.00 ч. е третия мач на Шумен. Излизаме срещу Академик Бултекс, които вече имат две победи в турнира.