Момчета(14): Шумен с взривно начало във финалите

Момчетата на Шумен до 14 г. започнаха с убедителна победа участието си във финалите на републиканско първенство, което се провежда от днес във Варна. В първия си мач от група Б нашият тим се наложи над Балкан Ботевград с 86:61.

Срещата започна отлично за първата шуменска петица, която с много добро нападение поддържаше преднина от 6-10 точки в първата част. Балкан не се отказаха да преследват шуменци и в края на първата четвърт изоставаха със само 6 точки – 17:23. Втората шуменска петица също игра по-добре от съперника през цялата втора част. В тази четвърт Шумен разчиташе повече на защита и успяхме да ограничим съперника до 13 точки. Нападението ни обаче не повтори резултатността от първата част и отбелязахме само 16 точки.

След подновяване на играта през третата четвърт Шумен си върна добрата игра в нападение. Нашият тим организираше атаките си отлично и почти не пропускахме под коша на противника. Балкан също показа добра игра в нападение и се държеше близо до шуменци в резултата. В самия край на частта Шумен направи поредица от точки и спечели частта с 26:21, а разликата в наша полза скочи до 14 точки преди последната четвърт. В нея Шумен не намали темпото. Нашият тим подобри и защитата, като целта бе да запазим разликата и да не допуснем обрат. Нападението ни продължи да носи много точки и отново записахме над 20 точки в частта. Балкан пък се отчетоха с 16 и Шумен се поздрави с победата 86:61.

Утре Шумен ще изиграе две срещи. Първо от 13.оо ч. излизаме срещу един от фаворитите в турнира – Тунджа Ямбол. Във втория мач за деня от 19.00 ч. се изправяме срещу познат противник – Делфин Бургас, когото победихме три пъти през сезона. Разбира се, шуменските момчета не бива да смъкват гарда, защото на финали за републиканско всички отбори играят на предала на възможностите си и изненади с възможни във всеки мач.

Можете да гледате запис от срещата между Шумен и Балкан тук: