Момчета(14): Шумен с изключително важен успех в Елитна група – Изток

Шуменските момчета до 14 г. записаха една от най-важните си победи в Елитна група – Изток този сезон. В директен сблъсък за второто място в групата шуменци победиха Делфин Бургас с 61:56 като домакин в мач от 10 кръг на редовния сезон. Това е 6 победа за Шумен от 9 мача и отборът е вече еднолично втори във временното класиране, изпреварвайки днешния си опонент Делфин, който също е с 6 победи, но и с мач по-малко.

Срещата започна с много здрава битка. Двата отбора се захапаха от началото и трудно си даваха възможности за кош. Шуменската първа петица обаче изигра частта по-концентрирано от съперника и осигури аванс от 4 точки за вторите пет на Шумен. Втората част също бе здрава битка и двата отбора играеха кош за кош през цялото време, като водачеството в резултата често се сменяше, но шуменци все пак удържаха аванс от 3 точки на почивката.

Второто полувреме започна много по-добре за Делфин, които се възползваха от поредица грешки на Шумен и поведоха в резултата. Бургаските момчета показаха и по-добра стрелба в тази трета част, което им помогна да я вземат с 19:14 и да поведат с 2 точки преди последната част. Делфин сякаш бе окрилен от водачеството в резултата и започна силно четвъртата част. Бургазлии поведоха с 6 точки и сякаш се виждаха победители, но шуменските момчета показаха изключителен характер в тези най-важни моменти. С много добра защита в последните 5 минути на мача Шумен обърна резултата в своя полза. Знаейки важността на победата в този мач, шуменци играеха комбинативно в нападение, което им помогна да покажат доста по-добра стрелба. Мачът не бе решен до последния момент, но треньорите на Шумен взеха мерки да няма фатални грешки във финалните секунди и мачът бе спечелен с 5 точки аванс – 61:56.

В следващия кръг на 26 март, Шумен приема Черно море Тича в дербито на върха в Елитна група – Изток. Срещата ще се играе в зала „Младост“ от 12.00 ч.