Момчета(14): Шумен с победа в първия бараж срещу Рилски спортист

Момчетата до 14г. на БК Шумен записаха победа в първия мач от баражите за класиране на финалите на републиканско първенство. Нашият тим се наложи като гост в Самоков с 80:78.

Двубоят между Шумен и Рилски спортист започна равностойно. Двете петици на отборите си разменяха добри атаки до средата на първата четвърт. След това обаче домакините заиграха по-концентрирано и взеха минимален превес, който запазиха до края на първата четвърт – 20:17. Вторите петици на двата отбора също изиграха изключително равностойна втора част. В края на частта шуменци все пак излязоха по-точни и успяха да отбележат кош повече – 13:15.

Рилски спортист излезе по-мотивиран през второто полувреме. Момчетата от Самоков се раздаваха повече в защита, а и се справяха много по-добре в подкошието. Многото грешки в разиграванията, които допуснаха шуменските момчета позволи на домакините да отбележат много лесни кошове на бърза атака. „Рилецо“ вкара цели 29 точки в тази четвърт, печелейки я с 6 точки и осигурявайки си аванс от 7 точки преди последните 10 минути. В последната част нещата се обърнаха – Шумен се раздаваше повече в защита, принуждаваше съперника да прави грешки, а в нападение нашите момчета реализираха голяма част от отворилите се възможности. Обърнахме резултата до средата на частта, а в последните 3 минути с много себе раздаване и здрава защита удържахме крехкия аванс от 2 точки и спечелихме мача с 80:78.

Утре е срещата реванш, която също ще се играе в Самоков. Мачът е с начален час 10.00ч.