Момчета(14): Шумен с първа победа в Елитна група – Североизток

Момчетата на Шумен до 14 г. записаха първа победа в първенството на Елитна група – Североизток. Нашият тим се наложи над Делфин Бургас като гост със 76:56. Въпреки липсата на тренировки в последните 10 дни, момчетата на Янко Янков вече са втори във временното класиране след Черно море Тича.

Първата шуменска петица влезе здраво в мача и от първите минути започна с агресивна защита. Нашите момчета показаха отлична игра на бърза атака и успяха да вкарат лесни кошове след грешки на домакините. Успяхме да вкараме 24 точки срещу 15 на бургазлии. Вторите петици изиграха равностойна втора четвърт. Стрелбата на Шумен куцаше, но и Делфин не се справяше добре. В края домакините успяха да върнат част от изоставането си и аванса на Шумен се стопи до 5 точки.

През второто полувреме Шумен излезе мотивиран за победа. Нашите момчета се хвърляха за всяка топка, бореха си мъжки, а защитата ни беше на следващото ниво. Бургаският отбор се стъписа от агресивната игра на шуменци. „Делфините“ допуснаха поредица от грешки, а нашият тим се възползва по най-добрия начин и вкара голяма част от открилите се възможности за кош. Спечелихме убедително третата четвърт с 25:8. Последната четвърт Делфин намали грешките. Стрелбата на Шумен от разстояние така и не потръгна, но е разбираемо предвид липсата на тренировки в нормални условия през последните 10 дни. Все пак желанието и себераздаването на шуменските момчета в защита им помогна да удържат опитите на Делфин да обърне мача. Последният съдийски сигнал дойде при 20 точки преднина за Шумен – 76:56.

По програма следващият мач на Шумен е насрочен за 14.11.2020, но поради затварянето на залите в следствие на COVID епидемията в област Шумен, срещата ще бъде отложена за по-късна дата. Очакваме развитието на ситуация свързани с епидемията и решението на БФБаскетбол за пренасрочване на срещите.

Снимка: архив БК Шумен