Шумен загуби от Сибиу (Румъния) при дебюта си в европейската младежка лига

Момчетата на Шумен до 14 години не успяха да запишат победа при дебюта си в европейската младежка лига – EYBL. Нашият тим отстъпи на Сибиу (Румъния) с 65:78, като изоставаше с едва 5 точки, 4 минути и половина преди края на мача, но силите на отбора ни не стигнаха за обрат.

Срещата започна равностойно, двата отбора се опитваха да се разузнаят в началото и да намерят слабите места на противника. Шумен стреляше добре, но и румънските противници правеха същото. Мачът се движеше кош за кош и първата четвърт завърши с минимално предимство за Сибиу. През втората четвърт румънските момчета играха много по-добре в защита. Те се възползваха от неточностите на шуменци и бавно започнаха да трупат аванс, който достигна 9 точки в края на втората четвърт.

След подновяване на играта през второто полувреме шуменци показаха, че също могат да предложат добра защита. Добрите действия под собствения ни кош помогна да стигнем по-лесно до отворени стрелби и спечелихме третата четвърт с 20:12. Последната част започна със само точка преднина за Сибиу, но румънците проявиха много по-голяма желание за победа. Шуменци не успяваха да реализират стрелбите си, а Сибиу организираше отлични атаки, които завършваха с лесни кошове. Българският тим беше в мача до средата на третата част и се държеше главно благодарение на добрата си защита. В края обаче силите на нашите сякаш не стигнаха и Сибиу бързо качи разликата над точки. Последния съдийска сигнал дойде при 78:65 в полза на румънския тим.

За Шумен отличен мач изигра Кристиян Каменски, които записа 18 точки, 20 б0рби и 3 асистенции. Георги Арнаудов също бе сред лидерите на Шумен с 29 точки и 11 борби, но и цели 8 грешки. Кристиян Иванов отчете 11 точки.

Лидерите на Сибиу в мача бяха Раду Попа с 16 точки, 7 борби и 6 асистенции, Ерик Следински със 17 точки и Лука Отгон със 14 точки и 9 борби.

Утре от 10.00 ч. Шумен излиза срещу Ратгебер Академия (Унгария), а от 16.00 ч. играем срещу ОСЕ Лайънс (Унгария).

Запис от срещата можете да гледате тук: https://youtu.be/OAfoy6o7X4Y

Пълна статистика вижте тук: