Шумен с трета поредна победа в Елитна група – Изток

Шумен записа третата си победа в Елитна група – Изток. В мач от 6 кръг на шампионата шуменци се наложиха като гост над Ънстопабъл Добрич със 75:58. Шумен е четвърти във временното класиране с равен брой победи с третия – Спартак Плевен, като плевенчани имат мач повече.

Срещата започна равностойно, като първите петици на двата отбора се захапаха в защита и не си дадоха много възможности за лесни кошове. Първата четвърт завърши 13:13. През втората четвърт обаче Шумен показа много по-добра успеваемост в нападение, главно благодарение на пресата, която шуменските момчета приложиха срещу Ънстопабъл. Добричкият отбор не успя да намери решение срещу агресивната защита на гостите и Шумен си осигури предимство от 19 точки преди почивката – 38:19.

През второто полувреме Ънстопабъл изравни играта, но Шумен продължи да бъде по-добрият отбор в нападение. Шуменци вкараха по-голяма част от изстрелите си през третата четвърт и авансът ни се увеличи с още 6 точки. В последната четвърт и двата отбора играеха освободено, а и треньорите позволиха на повече момчетата да се завъртят в игра. Баскетболът през последните 10 минути бе интересен и резултатен като двата тима не си даваха много зор в защита. Домакините взеха частта с 24:16, но стабилната преднина на Шумен от предишните части бе достатъчна за победа със 17 точки – 75:58.

На 29 януари Шумен ще приеме в зала „Младост“ отборът на Берое в мач от 7 кръг. Началният час на срещата е 12.00.