Шумен U14 не започна убедително в Елитна група – Изток

Момчетата на Шумен до 14 г. стартираха със загуба участието си в Елитна група – Изток. След здрав битка с Делфин Бургас днес в шуменската зала „Младост“ нашите момчета отстъпиха с 38:50.

Двубоят започна равностойно и до средата на частта водачеството в резултата се сменяше, но шуменската първа петица подобри чувствително игра в защита псоледните 4 минути от частта. Шуменци се справиха и с високите играчи на Делфин в подкошието и започнаха да трупат преднина. Първите 10 минути заръшиха 16:8 в полза на Шумен. Втората петица на Делфин обаче изравни играта, като основен фактор бе борбата под кошовете. Шумен разчиташе на дълги стрелби, докато Делфин реализираше лесни точки под коша. Шуменци все пак показаха добър мерник и въпреки, че загубиха част от аванса си, успяха да се оттеглят на почивка с 3 точки аванс 24:21.

Началото на второто полувреме бе изцяло за гостите от Бургас, които се възползваха от грешки на шуменското нападение и обърнаха резултата в своя полза след лесни кошове на бърза атака. В средата на третата част Шумен изравни играта и на свой ред предложи по-добра защита. Разликата се движеше 4-6 точки в полза на Делфин до края на частта, като последния съдийски сигнал за третата четвърт дойде при 36:30 в полза на бургазлии. Последната четвърт започна отново равностойно с размяна на няколко добри атака, но след това последва поредица грешки на шуменци, които в рамките на 4-5 минути не успяха да стигнат до коша на противника. Делфин пък продължи да разчита на високите си играчи в подкошието и направи разликата двуцифрена. В края на мача Шумен показа, че има още сили за борба и успя да вкара три поредни коша, но времето не стигна за повече и Делфин грабна победата с 50:38.

В следващия кръг Шумен ще бъде гост на Черно море Тича във Варна. Мачът ще се играе на 22 октовмри от 12.00 ч. в зала „Христо Борисов“.