Момчета (15): Победа и загуба на домакинския турнир

Момчетата на Шумен до 15 г. записаха победа и загуба на втория турнир в регион „Добруджа“, на който бяха домакини. Нашият тим победи Дунав Русе 2016 с 65:45, но отстъпи на Ънстопабъл Добрич с 81:89. Шумен е втори във временното класиране с 2 победи и 2 загуби до момента.

Първия двубой за деня срещу Дунав Русе 2016, нашият тим започна концентриран и само за една четвърт си осигури двуцифрена преднина. Шуменските момчета пазеха добре и взеха частта с 18:8. Втората четвърт бе дори още по-убедителна за Шумен – 25:13 и комфортна преднина от 22 точки на почивката. Нашият тим предпочете да намали темпото и да задържа резултата през второто полувреме, като фокуса отново бе в защита. Нашите успяваха да държат преднината над 20 точки през цялото второто полувреме, а фокуса беше основно в защита. Последния съдийски сигнал дойде при 65:45 за Шумен.

Вторият мач срещу Ънстопабъл бе атрактивен за наблюдаване, като може би само треньорите не бяха доволни в някои моменти от играта на отборите. Срещата започна равностойно с размяна на кошове през първата четвърт. Добричкия отбор успя да я затвори с 2 точки аванс – 20:18. Шумен показа отлична игра през втория период. Нашият тим играеше отлично в нападение и вкара голяма част от стрелбите си за 26:19 и преднина от 5 точки на почивката. За съжаление шуменци загубиха концентрация след подновяване на играта за второто полувреме. Нашият тим сякаш не бе готов за започване на третата част и Ънстопабъл направи своя удар. Добричкия тим спечели периода убедително с 33:10. Играта се обърна на 180 градуса през последната част. Шуменци се хвърлиха здраво и започнаха рязко да топят изоставането си. преднината на Ънстопабъл бе свалена до 8 точки, но време за нещо повече не остана и гостите се поздравиха с успеха – 89:81.