Момчета (15): Шумен загуби от Рилски спортист втория си мач на републиканското

Момчетата на Шумен до 15 г. записаха втора загуба в група Б от финалите за републиканско първенство. Нашият тим отстъпи на Рилски спортист Самоков с 81:90 във втория си мач и загуби шансове за класиране на полуфиналите. „Рилецо“ пък записва първа победа след вчерашната загуба от Тунджа и ще спори с ЦСКА за второто място в групата.

Двубоят между Шумен и Рилски спортист започна равностойно. Двата отбора си разменяха точни изстрели до средата на първата четвърт. И двете първи петица показаха отлични реализаторски умения в началните минути, а защитата бе на заден план. В края на първата част шуменското нападение изгуби ритъма си, докато самоковци не спираха да бележат. „Рилецо“ вкара цели 30 точки в първия период, докато Шумен остана със 17. Втората шуменска петица започна много по-добре в защита и до средата на втората част смъкна изоставането до 6 точки. Шуменци стреляха по-добре от противника, но отново затварянето на частта бе проблемна за зелените. Отбора от Самоков се възползва максимално и върна аванса си до 10 точки на почивката – 49:39.

Второто полувреме започна ударно за шуменци, които само за минута и половина отбелязаха 6 безответни точки. „Рилецо“ обаче бързо върна добрия си ритъм в нападение и мачът отново започна да се играе кош за кош. Самоковци стреляха отлично от дистанция и разликата се движеше 7-8 точки в тяхна полза. Шумен също показа много добра стрелба и спечели третата част с 23:21. Последната четвърт бе на приливи и отливи, Шумен се доближаваше на 2-4 точки, но Рилски спортист бързо възстановяваше преднината си от 8 точки. В края силите на шуменци не стигнаха за обрат и самоковци се поздравиха с победата.

Утре Шумен излиза срещу лидера в групата и домакин на турнира Тунджа Ямбол, в мач за самочувствие.