Момчета (15): Шумен записа загуба на старта в заключителната фаза на Изток

Момчетата на Шумен до 15 г. започнаха заключителната фаза на източния регион със загуба. На първия турнир, който се проведе в шуменската зала „Младост“ нашият тим отстъпи на Берое Стара Загора с 53:61. Шумен трябваше да изиграе и втори двубой срещу Делфин Бургас, но той бе отложен поради забавяне на противника при пътуването към Шумен и мачът ще бъде пренасочен за друга дата.

Двубоят срещу Берое започна равностойно. Двата отбора се влагаха в защита и точките идваха трудно. Шумен се справяше с борбите под двата коша, но в завършващата фаза изпитваше затруднения. Берое също не успяваше да се възползва при своите атаки да вземе предимства и първата четвърт завърши наравно – 10:10. Вторият също бе равностоен, като вече стрелбите на двата отбора започнаха да навестяват коша по-често. Берое стреляше добре от дистанция и поддръжаше крехък аванс. В края обаче Шумен вкара един кош повече и почивката дойде при едва точка преднина за шуменци – 27:26.

След подновяване на играта гостите продължиха да играят стабилно в нападение, реализирайки при всяко второ нападение към шуменския кош. Нашият отбор обаче отново изпитваше затруднения да бележи. Разликата в полза на гостите започна да се качва и до края на третата четвърт достигна 7 точки. В последната четвърт Берое играеше много дисциплинирано, не правеше грешки в нападение и хвърли всички сили в защита. Шумен изравни играта, но при всяко доближаване на противника позволяваше той да върне точките и до края на мача разликата се запазваше 6-7 точки, като беройци затвориха срещата при 8 точки аванс – 61:53.

Следващият турнир от тази фаза ще се играе в Русе на 3 март, а Шумен ще почивка. Следващият турнир на шуменските момчета до 15 г. ще бъде в Бургас на 18 март и нашият тим ще се изправи срещу Ънстопабъл Добрич и Черно море Тича.