Момчета (15): Шумен записа победа и загуба на турнира в Стара Загора

Шуменските момчета до 15 г. записаха победа и загуба на третия турнир от заключителния етап в I Дивизия – Изток. На порвелия се днес турнир в Стара Загора нашият тим отстъпи на Тунджа Ямбол с 39:81, но победи домакините от Берое със 75:48. Така с две победи и 2 загуби Шумен заема 4 място преди последния турнир, който ще се проведе в Силистра на 16 април.

Първият двубой на Шумен бе срещу лидерите в дивизията – Тунджа Ямбол, които оглавяват класирането с Черно море – 4 победи и за двата отбора. Началото на срещата не предвещаваше края ѝ, тъй като Шумен играеше равностойно срещу силния противник и показваше, че има сили да се противопостави. Шуменци показаха добра защита и авансът на Тунджа след 10 минути игра бе само точка – 14:13. Мачът обаче се реши във втората четвърт, където отборът от Ямбол показа всичките си предимства. Шумен загуби втората част с 5:27, а с това сякаш и мотивацията за второто полувреме. Шуменци все пак показаха добър баскетбол в третата и четвъртата част, но силата на противника не бе по силите на нашите момчета и те загубиха съответно с 9:19 и 12:21 тези четвърти, с което и мача с 39:81.

Във вторият двубой срещу Берое сякаш нашият тим искаше да се реваншира за слабата игра срещу Тунджа и започна мача много мотивирано. Шуменци играеха концентрирано, пазеха агресивно и взеха убедително първата четвърт с 31:9. Втората четвърт бе много по-равностойна и закономерно завърши 16:16. През второто полувреме обаче шуменските момчета отново показаха по-добра игра в нападение и след 20:11 в третата четвърт си осигуриха спокойна последна част. Въпреки, че старозагорци играха непримиримо до края и стопиха част от изоставането си, Шумен не допусна изненада и взе мача със 75:48.