Момчета (15): Шумен записа победа и загуба на първия турнир в зона „Добруджа“

Шуменските момчета до 15 г. започнаха сезона в регион „Добруджа“ с победа над Светкавица Търговище с 61:25, но и загуба от  Черно море Тича с 44:55 след много здрав битка. Това е първи турнир, който се проведе в добричката зала „Добротица“.

В първия мач срещу Светкавица шуменци започнаха ударно. Нашият тим играеше агресвино не даде шансове на отбора от Търговище да остане близко в резултата. След първата част 18:7 за Шумен. Още по-силно представяне в защита през втората четвърт, като нашите момчета ограничиха Светкавица до 4 точки, а на полувремето вече водеха с 18. През второто полувреме тимът ни продължи с по-добрата игра от съперника и закономерно разликата продължи да се кчава достигайки 36 точки в края за победа с 61:25.

Вторият мач за деня срещу Черно море бе много по-завързан. В пурвата част двата отбора се гонеха в резултата, но Тича все пак взе минимална преднина 13:12. Шуменци се противопоставяхе на варненския отбор до края на първото полувреме и Тича не успяваше да се откъсне с двуцифрен актив. През второто полувреме Черно море все пак показа по-добра стрелба. Защитата на „моряците“ също бе на ниво и те успяваха да задържат преднината си. В края шуменци просто не издържаха в опитите да догонват противника и отстъпиха с 11 точки разлика – 55:44.

Следващият турнир ще е на 4 ноевмри в Силистра, а съперници на шуменските момчета ще са домакините от Доростил и Вълци Разград.