Момчета (15): Шумен отстъпи на Доростол след драма в края

Момчетата на Шумен до 15 г. отстъпиха на Доростол Силистра с 57:59 в бараж за 5 място от финалите на републиканско първенство. Така Доростол ще играе с Академик Пловдив за 5/6 място на турнира, докато Шумен ще излезе във втори сблъсък с Рилски спортист за 7/8 място.

За разлика от другите срещи, които изигра в Ямбол, в този мач Шумен започна много мотивирано от първите минути. По същия начин играеше и отбора на Доростол, но това е трети мач между двата отбора този сезон и нашите момчета знаеха, че се очаква точно това – здрава битка. Двата отбора стреляха добре в първата част, като Шумен се оказа с една идея по-точен и след 10 минути поведе с точка – 20:19. Втората шуменска петица също показа добра стрелба, но и повече старание в защита. Шуменци взеха и втората четвърт с 16:14 и се оттеглиха на почивка с три точки преднина.

След подновяване на играта през второто полувреме двата отбора се захапаха здраво в защита и мачът вървеше кош за кош. Шумен се опита да увеличи разликата, но силистренци винаги намираха отговор и в края на третия период разликата от 3 точки в полза на Шумен се запази. В последната четвърт обаче Доростол се хвърли с всички сили да обърне мача. Защитата на отбора от Силистра бе наистина на много високо ниво и шуменци трудно стигаха до лесни стрелби. Хубавото в тези минути бе, че момчетата от Шумен също играеха с много желание и борбеност в защита. Все пак в решаващите моменти Доростол показа повече самообладание и точност при завършване на атаките. Силистренци обърнаха мача и се поздравиха с победата – 59:57.