Момчета (15): Шумен победи Рилски спортист за 7 място

Момчетата на БК Шумен до 15 години завършиха на 7-мо място на завършилото днес републиканско първенство в Ямбол. Нашият тим победи Рилски спортист с 86:64 в мача за 7/8 място. Шампион в тази възрастова група е отборът на БУБА Баскетбол, който категорично надигра Черно море Тича във финала със 102:72. Бронзовите медали са за домакините от Тунджа, които победиха ЦСКА със 77:45, а в мача за 5/6 място Доростол победи Академик Бултекс 99 с 55:49.

Шумен излезе в днешния мач срещу „Рилецо“ с хъс за реванш, след като беше загубил в предварителна група с 9 точки. Първата шуменска петица играеше с настроение и вкарваше голяма част от изстрелите си. Самоковци също стреляха добре, но нашите момчета знаеха какво да очакват след загубата преди три дни и представянето в защита днес бе на по-добро ниво. Шумен си осигури аванс след първата четвърт от 4 точки – 20:16. Вторите пет на Шумен също стояха по-добре на игрището и показаха, че са научили силните страни на противника. Успявахме да удържим преднината през цялата втора четвърт и дори я увеличихме с още 3 точки преди почивката – 38:31.

След подновяване на играта през второто полувреме Рилски спортист показа много по-ефективна игра в нападение. Самоковци реализираха почти всички изстрели в тази четвърт, но за наше щастие, шуменци също играеха силно в нападение и въпреки, че загубиха третата четвърт с 26:19, не допуснаха да изостават преди последната част. Това сякаш вдъхна самочувствие на нашите момчета, които се хвърлиха за победа и показаха наистина много добър баскетбол през финалните 10 минути на мача. С отлична защита и концентрация в нападение бързо си осигурихме аванс от 10 точки, който само растеше до края на мача. Шумен спечели убедително с 86:64 и се нареди сред 7 най-добри отбора в тази възрастова група.