Момчета (15): Шумен с победа в последния мач от редовния сезон

Шуменските момчета до 15 г. се поздравиха с победа в последния си мач от редовния сезон на Източния регион. Нашият тим се наложи над Делфин Бургас със 72:61 в отложен мач от 1 кръг на заключителния етап. Така с 4 победи и 2 загуби шуменци остават трети в крайното класиране зад отборите на Черно море Тича и Дунав Русе. Шумен ще играе на финалите на републиканско първенство, тъй като първите 4 отбора от всеки региона се класират директно.

Днешната среща между Шумен и Делфин започна с много борбена игра и силна защита за двата отбора, които трудно стигаха до отворени стрелби. Играта вървеше кош за кош в първите минути, като Шумен все пак се оказа по-точния отбор и поведе с 13:9 след 10 минути игра. През втората четвърт баскетболистите отпуснаха китките и започна здраво надстрелване. Шумен успяваше да запази преднината си през почти цялата четвърт, но гостите от Бургас не позволяваха откъсване и на почивката отборите се разделиха при преднина от 5 точки за Шумен – 35:30.

В началото на второто полувреме шуменци продължиха да показват по-добър мерник от противника. Нашият тим рядко пропускаше в своите опити, докато Делфин не бяха толкова точни, колкото през втората четвърт. В края на третия период преднината на Шумен достигна 9 точки. В последната четвърт нашият тим знаеше, че ще задържи аванса си и няма да допусне изненада само със здрава защита. Усилията хвърлени в отбрана не попречиха на нашите баскетболисти да продължат да вкарват и действително разликата се запазваше 10-на точки в полза на Шумен. Нашите момчета затвориха мача след като взеха и последната четвърт със 17:16, с което и мача – 72:61.