Момчета(15): Шумен загуби от ЦСКА на старта на републиканското в Ямбол

Момчетата на Шумен до 15 г. не започнаха убедително участиети си във финалите на републиканското, което стратира днес в Ямбол. В първия си мач от група Б, шуменци отстъпиха на ЦСКА София с 59:50.

Мачът започна с по-добра игра на ЦСКА в нападение, които успяваха да реализират голяма част от изстрелите си и набързо направиха аванс от 9 точки. Първата шуменска петица се опита да се върне във втората половина на първата четвърт, но ЦСКА играеше отлично и в защита, лимитирайки Шумен до 12 точки в тази част, докато „червените“ записаха 19. Във втората четвърт Шумен започна да играе по-агресивно в нападение и нашите баскетболисти често заставаха на наказателната линия, но за съжаление процентът ни бе доста нисък и софиянци продължиха да трупат преднина, която достигна 15 точки преди почивката – 36:21.

След подновяване на играта през второто полувреме ЦСКА продължи да предлага силна защита, но и шуменци играеха много активно под своя кош и мачът вървеше кош за кош в третата четвърт, което определено бе по вкуса на софиянци. „Армейците“ спечелиха минимално и тази четвърт – 14:13. Във финалната четвърт играта продължи да е равностойна и отборите си разменяха кошове до средата. Тогава Шумен се хвърли да изравнява, нашите момчета показаха истинските си способности в тази част и действително започнаха да топят изоставянето си, непозволявайки на ЦСКА да вкара кош в последните 5 минути на двубоя. За съжаление силите на шуменци стигнаха само до намаляване на пасива си до 9 точки – 59:50 краен резултат.

Утре шуменци излизат срещу Рилски спортист във втория си двубой, който отново е с начален час 17.00 ч.