Момчета(15): Шумен започна със загуба, но и с много важна победа в заключителния етап

Момчетата на Шумен до 15 г. започнаха заключителния етап в Източния регион на I дивизия с победа и загуба. На вторият турнир от тази фаза на първенството, провел се днес в Силистра, шуменци отстъпиха на един от фаворитите – Черно море Тича с 42:68, но победиха един от преките си конкуренти за класиране на финалите Делфин Бургас с 83:52.

Първият двубой срещу Черно море започна слабо за шуменци, които не успяха да се противопоставят на варненци в първата част и я загубиха с 29:8. Втората шуменска петица се представи доста по-добре в защита и позволи на Тича да отбележи само 13 точки, но нападението ни не бе на ниво и отново записахме актив под 10 точки. След почивката варненци продължиха да играят изключително здраво в защита и Шумен отбеляза 9 точки в третата част срещу 21 за противника. В последната четвърт шуменци показаха зъби и се бориха докрай въпреки голямото изостава и в крайна сметка успяха да намалят пасива си с 11 точки след 16:5 в последната част, но „Морето“ се поздрави с победата – 68:42.

Вторият двубой бе пълна противоположност на първия за шуменци. Те влязоха в мача много по-мотивирани и показаха по-добра концентрация в нападение. Това даде изражение и в резултата, който бе 27:15 в полза на Шумен след 10 минути игра. Втората шуменска петица също показа добра стрелба и взе втората четвърт с 19:13. Шуменските атаки не загубиха ефективността си и през второто полувреме. Шумен спечели третата част с 22:14 и последната част с 15:10, показвайки своите намерения за по-предно класиране в края на етапа.

Третият турнир ще се състои в Стара Загора на 20 март и съперници на Шумен в него ще са отборите на Тунджа и домакините – Берое.