Момчета(15): Шумен не успя да намери решение срещу силната защита на Буба Баскетбол

Шуменските момчета до 15 г. отстъпиха в четвъртфиналите на републиканското първенство от Буба Баскетбол с 41:75. Нашият тим не успя да се справи с агресивната преса на цяло игрище, която е запазена марка на софиянци. Буба се класира за полуфиналите, където ще срещне победителя от сблъсъка между Черно море Тича и Славия.

Срещата започна повече от добре за софиянци, които поведоха с 11:3 след само 4 минути игра. Агресивната преса на Буба затрудняваше шуменските нападения и нашите момчета често допускаха грешки, които биваха наказвани от софиянци. До края на първия период шуменци така и не намериха начин да противодействат на агресивния стил на игра на Буба и белите в този двубой взеха аванс от 14 точки – 24:10. Шумен предложи доста по-равностойна игра през втората четвърт, главно благодарение на по-активните действия в защита на шуменци. За съжаление нападението ни продължи да изпитва затруднения срещу Буба, които добавиха още две точки преднина преди почивката – 40:24.

Третата четвърт се оказа решаващата за изхода на мача. Момчетата на Буба отново започнаха да пресират всяка шуменска атака и това им позволи бързо да сложат още 10 точки преднина в актива си. Шумен така и не намери начин да разбие защитата на софиянци до края на третата четвърт. Буба показа и под0бра стрелба, увеличавайки преднината си до 30 точки. В последната четвърт Шумен отново изравни играта, но нито нито имаше настроение в нашия тим, нито стрелбата вървеше и софиянци затвориха срещата при 75:41 в своя полза.