Момчета(15): Шумен не успя да победи домакина Тунджа Ямбол

Шуменските момчета до 15 г. отстъпиха на домакина на републиканските финали – Тунджа Ямбол. В последния си мач от груповата фаза на турнира Шумен загуби с 50:89 и остана четвърти в група Б и ще излезе днес от 13.00 ч. срещу Доростол Силистра в мач за разпределяне на местата от 5 до 8. Тунджа пък завършиха с 3 победи от трите си мача и ще спори с втория от група А – Черно море Тича.

Както и другите срещи в групата, така и в тази Шумен започна слабо. Силната защита на Тунджа създаде множество грешки и неточни стрелби за шуменци и в първата четвърт те отбелязаха едва 9 точки. Отборът от Ямбол пък се възползва максимално от открилите се възможности и вкара 28 точки. Въпреки, че през втората четвърт нападението на Шумен бе на по-добро ниво, то защитата ни не представляваше проблем за домакините, които отново показаха отлични реализаторски способности. Тунджа реши мача още преди почивката – 55:24.

След подновяване на играта и двата отбора играеха освободено, треньорите дадоха възможност на всички баскетболисти да покажат уменията си. Шумен играеше по-равностойно в третата и четвъртата части, но Тунджа отново се показа като по-класния отбор и ги спечели с 20:14 и 14:12.

В другия мач от групата ЦСКА победи Рилски спортист за второто място със 76:64 и днес се изправя срещу БУБА Баскетбол в другия полуфинал. Рилски спортист и Академик Пловдив пък ще определят съперника на Шумен и Доростол Силистра в мача за 5/6 място, загубилите ще играя в мач за 7/8 място.