Момчета(15): Шумен с победа и загуба в „Добруджа и Мизия“

Момчетата на Шумен до 15 г. завършиха първия етап от първенството в зона „Добруджа и Мизия“ с победа и загуба. На днешния турнир изиграл се във Варна, шуменските момчета допуснаха поражение от домакините Черно море Тича с 47:76, но победи убедително Вълци Разград със 101:34. Така с 2 победи и 2 загуби Шумен е трети в класирането на региона. Първи са Черно море без поражение, а втори остава Доростол Силистра с 3 победи и 1 загуба.

Срещата с Черно море започна по най-лошия начин за Шумен. Нашите момчета сякаш не успяха да се аклиматизират на загрявката и изиграха „вдървени“ първа и втора четвърти. Много грешки и пропуски за шуменци, които не се раздаваха и в защита. „Моряците“ спечелиха първата част с 23:8 и втората с 20:8. През второто полувреме шуменските момчета явно се „постоплиха“ и за да покажат, че възможностите им са много по-големи спечелиха третата част с 19:18. За съжаление големия аванс на Черно море сякаш повлия демотивиращо и в последната част шуменци не бяха концентрирани на макс, а Тича затвори спокойно мач с 29 точки преднина – 76:47.

Вторият двубой бе срещу Вълци Разград и в него нямаше отпускане в първите минути за шуменци. Нашите момчета се хвърлиха от самото начало и показаха най-доброто, на което са способни, печелейки първата част с 37:6. Втората шуменска петица също стигна котата от 30 точки във втората четвърт, давайки на „вълците“ само 4 точки. През второто полувреме шуменските треньори пуснаха в игра всички момчета в тимовия лист, а разградчани показаха по-добра игра и равностойна игра. Въпреки това Шумен взе и третата и четвъртата части с 19:13 и 15:11 и се поздрави с категоричен успех – 101:34.

Снимка: Стоичко Стоянов