Момчета(15): Шумен ще играе за 5 място във финалите на републиканското

Момчетата на Шумен до 15 г. записаха драматична победа над Славия София в първия бараж за разпределяне на местата от 5 до 8 във финалите на републиканското за тази възрастова група. В другият двубой Делфин Бургас се наложи над Дунав 2007 Русе с 62:42 и така в утрешния мач за 5/6 място шуменци ще се изправят срещу „делфините“.

Днешният двубой срещу Славия не започна по най-добрия начин за шуменските момчета. Нашият тим не стреляше добре от игра, докато софиянци показаха отлична организация в нападение и добра стрелба от средно и далечно разстояние. След една четвърт Славия си осигури аванс от 7 точки – 20:13. Нашият тим подобри представянето си в нападение през втората четвърт, но все така трудно спирахме атаките на славистите, които показаха дори още по-добър процент при стрелбата. „Белите“ отбелязаха 24 точки срещу 19 за Шумен и се оттеглиха на почивка с комфортен аванс от 12 точки.

Шумен показа истинското си лице през третата четвърт. Нашият тим заигра изключително силно в защита и доминираше подкошията. Освен това показахме много добра успеваемост в нападение, но това бе следствие от добрата защита и многото бързи атаки, които завършихме с кош. Шумен взе третата част с 28:12 и поведе в резултата преди последната част. Двата отбора се захапаха здраво в последната четвърт с надеждата да се поздравят с победата. Двата отбора рядко си вкарваха в тази част, но Шумен успяваше да запази крехка преднина и въпреки опитите на Славия да обърнат резултата запазихме аванса си и спечелихме с 69:67.