БК Шумен загуби от Икономически университет в първата си контрола

Баскетболен клуб Шумен загуби в първата си контролна среща за сезона от Икономически университет Варна с 57:80. Мачът започна великолепно за варненци, които бързо натрупаха 10 точки преднина, главно благодарение на добрата стрелба от далечно разстояние. Нашият тим допускаше множество грешки при разиграване в нападение, което позволяваше на ИУ да отбелязва лесни кошове на бърза атака. През втората част разликата достигна 17 точки в полза на ИУ, но Шумен се съвзе и намали преднината до 10 на полувремето.

Втората част отново започна с превъзходство на икономистите, които поддържаха преднина от 15 точки. Ивайло Тодор, който игра за Шумен преди няколко сезон и Антон Диков показаха добра стрелба от далечно разстояние и именно благодарение на тях варненци поддържаха разликата. През 4 част нашият тим се опита да направи обрат и отново намали разликата до едва 9 точки, но отново Тодоров се разигра – след няколко успешни стрелби и асистенции разликата скочи до 20. В последните секунди ИУ отбелязаха още една тройка и затвориха мача при 57:80.

За нашият тим участие взеха всички в разширения състав – голяма част от тях юноши. На гардовата позиция през голяма част от времето се подвизаваше Виктор Серафимов, който заместваше контузения Атанас Колев. Дебют за нашият тим направи и гарда Антонио Станков, който идва от Видабаскет и се включи много добре, имайки предвид че тепърва трябва да се запознава с тактиките и схемите в играта на Шумен.

Шумен вероятно ще направи още една контрола преди началото на новият сезон в А група, като дори има вероятност да се изправим срещу отбор от НБЛ. Очаквайте допълнителна информация на сайта ни, както и на фейсбук страницата ни.