Блиц интервю с Пламен Русков преди мача от ББЛ А група между Шумен и Шабла.

Шумен-2 излиза за четвъртата си поредна победа в ББЛ А група – Изток. Съперник на нашия тим днес ще е отборът на Шабла – сребърен медалист от миналогодишния шампионат в региона. Взехме блиц интервю с един от основните играчи на Шумен-2, гардът Пламен Русков.

БК Шумен: Три поредни победи в ББЛ А група – Изток, какви са очакванията ти за мача с Шабла?

Пламен Русков: Там има много опитни играчи като гарда – Ивайло Тодоров. Ще ни бъде малко по-трудно с гардовата линия да го пазим, той е много опитен играч. Надявам се да успеем.

БК Шумен: Ти се включваш много добре във втория отбор – един от водещите играчи си. Как виждаш играта си в ББЛ А група и помагат ли мачовете там да се развиваш?

Пламен Русков: Да помагат, разбира се. Още по-важно е за мен, че имам възможност да тренирам и да играя в мачовете на НБЛ. В отбора имаме много опитни играчи. мога да науча много от тях и да показвам наученото в А група.

БК Шумен: Треньорите наистина ти гласуват повече доверие за мачовете в НБЛ, как виждаш играта в най-високото ниво на българския баскетбол?

Пламен Русков: Определено е доста по-бързо и по-трудно, но трябва да свикна с обстановката и да не се притеснявам толкова.