Интервю с Янко Янков след мача с Академик Вн

БК Шумен: Постигнахме хубава победа срещу Академик Варна, какви са впечатленията Ви от срещата?

ЯНКО ЯНКОВ: Получи се хубав, здрав двубой. Дадохме шанс на всички от състава да се изявят и аз съм доволен, защото се раздадоха напълно на игрището. Затова смятам победата ни е напълно заслужена. Искам да поздравя и съперника от Академик Варна, който също се хвърли здраво и се получи добър и зрелищен мач.

БК Шумен: Следващият ни въпрос е за младите състезатели, на които дадохте шанс да се изявят. Как се справиха според Вас, оправдаха ли очакванията?

ЯНКО ЯНКОВ: Смятам, че след миналия сезон, който беше първи за повечето от юношите ни, се вижда израстване и тази година се надявам тяхното развитие да продължи. Дай Боже с всеки следващ мач да показват по-добра игра и съответно да получават повече минути на площадката. Ето, например аз днес се изявявах по-малко на игрището, именно за да дам шанс на някои от по-младите в състава да покажат на какво са способни, да натрупат опит и самочувствие, които да са полезни в следващите мачове, когато се наложи те да влязат и да защитават цветовете на клуба А и да имам свои достойни заместници в бъдеще.

БК Шумен: Предстои важен мач с Чавдар Троян, отново домакинство в нашата зала. Какви са очакванията Ви за този двубой?

ЯНКО ЯНКОВ: Очаквам много труден двубой. Отборът на Чавдар Троян показва израстване с всяка година и не случайно в момента са един от фаворитите за титлата. Съставът им е доста стабилен, изграден от доказани играчи с опит, имат и дълга скамейка с равностойни смени. Все пак аз мисля, че ние имаме нашите шансове в този двубой. Ще направим нужния скаутинг, за да можем да изиграем този двубой максимално правилно. А и с подкрепата на тази чудесна публика като днешната можем да се надяваме на положителен изход от тази среща.