Сезон 2020/21: ББЛ А група – Изток, 5 кръг: Шумен – Ънстопабъл 73:55

Шумен записа първата си победа в ББЛ А група – Изток след като надигра Ънстопабъл Добрич със 73:55 в мач от 5 кръг на първенството. Шумен вече заема 7 място във временното класиране, но отборът ни има и два отложени мача. Нашият тим не бе играл почти две седмици, като освен това шуменци нямат възможност и да тренират пълноценно, тъй като тренировките на закрито са забранени на територията на област Шумен.

Мачът започна отлично за нашия тим. Шуменци показаха добра стрелба в началото на двубоя и и след 3 минути игра водехме с 6 точки – 10:4. В следващите три минути обаче добричкият отбор изравни играта благодарение на по-добра защита и авансът ни бе намален само до точка. Ростислав Тончев и Симеон Георгиев продължиха да бъдат най-резултатните в минутите до края на първата четвърт и Шумен поддържаше преднина от 3 точки. Александър Делев отбеляза кош в края на частта и нашите я затвориха с 5 точки преднина – 17:12. През втората четвърт Шумен продължи да демонстрира по-добра стрелба от противника. Нашият тим играеше и по-добре в защита. Тончев и Георгиев получиха помощ в нападение от Никола Николов и Пламен Русков, като преднината на Шумен мина психологическата бариера от 10 точки. В края на полувремето шуменци се възползваха от факта, че Ънстопабъл бяха натрупали фаулове и увеличиха преднина до 14 точки – 38:24.

Шумен не допусна отпускане през второто полувреме. Отличната защита на нашите продължи да ограничава стрелбите на добричкия отбор. За цялата трета четвърт допуснахме едва 3 коша от съперника, като и трите бяха от тройката. Ростислав Тончев и Симеон Георгиев продължиха да играят отлично в нападение, а в тази част точки дойдоха и от Йоргов, Делев и Николов. Шумен спечели частта убедително с 20:10. В последната част липсата на тренировки за шуменските баскетболисти си пролича. Нашият тим отпадна физически, а това бе добре дошло за Ънстопабъл, които започнаха да намират по-лесни стрелби към коша ни. Шуменското нападение в тази четвърт бе водено от Никола Николов и Йоан Йоргов. Въпреки, отпускането в нашите редици, не позволихме на Ънстопабъл да свали повече повече от 6 точки от преднината ни и Шумен затвори мача при 73:58 в своя полза.

Статистика от срещата: