Сезон 2020/21: ББЛ А група – Изток, 7 кръг: Шумен – Шоутайм 66:62

БК Шумен записа втората си победа в ББЛ – А група Изток. Нашият тим се наложи над непобедения до този момент отбор на Шоутайм Варна с 66:62 в мач от 7 кръг. Шуменци вече са с актив от 2 победи и 2 загуби, докато Шоутайм са с 5 победи и само 1 поражение и отстъпиха първото място на ИУ Варна.

Днешната среща играна в залата на Икономически университет Варна започна възможно най-зле за шуменските баскетболисти. Липсата на игрова практика при шуменци беше очевидна в първите пет минути, а силният отбор на Шоутайм се възползва максимално и за седем минути игра поведе с 12:0. Изключително силно в тези минути за варненци играеше бившият играч на Шумен – Красимир Димитров. Нашият тим все пак се събуди в последните минути на първата четвърт след тройка на Симеон Георгиев. В оставащите минути нашите показаха качества и отбелязаха 11 точки, изоставайки на 8 от противника.  През втората четвърт срещата се обърна на 180 градуса. Шуменци доминираха в защита и намалиха до минимум грешките в нападение. Отлична стрелба за нашият тим показаха Ростислав Тончев и Александър Делев. Постепенно преднината на Шоутайм се топеше и до почивката резултатът бе изравнен – 30:30.

Второто полувреме продължи с по-добра игра за нашият тим. Кирил Кирилов се включи по най-добрия начин в нападения на Шумен, а Николов, Тончев и Делев бяха основните му помощници. Шоутайм все пак не позволиха на нашият тим да направи голяма преднина. Последната четвърт на срещата бе изключително равностойна. Двата тима играеха кош за кош, като защитата бе основния акцент. Кирилов продължи да играе отлично в нападение и носеше точките. Симеон Георгиев пък се прояви с няколко отлични асистенции и откраднати топки. Шоутайм също показаха характер в тези най-важни минути, като отново основен точконосител за варненци беше Краси Димитров. Все пак Шумен задържа крехката си преднина след хладнокръвно изиграни последни 3 минути и нашият тим се поздрави с успеха 66:62.

Кирил Кирилов бе най-резултатен за Шумен със 17 точки, Симеон Георгиев се отчете с 13 точки и 10 асистенции. Ростислав Тончев помогна от пейката с 10 точки, а Александър Делев доминираше подкошието с 13 борби.

За Шоутайм Красимир Димитров бе над всички с 26 точки и 10 борби. Александър Иванов и Димитър Петров отчетоха по 10 точки.

Можете да гледате запис от срещата тук:

Статистика от срещата:

Снимка: Bulgarian Basketball League