Шумен е шести в А група за сезон 2015/16

БК Шумен завърши на шесто място в крайното класиране на мъжката А група за сезон 2015/16. Нашият тим се представи достойно и след силен първи полусезон успя да се нареди сред трите най-добри отбора в регион „Изток“ и заслужи да се бори на бараж за финалната шестица. В баражът Шумен успя да победи Рилски спортист-2 след два епични мача и влезе сред най-добрите отбори в А група. Във финалната шестица нашите момчета започнаха силно и записаха две победи в първите си 5 срещи. За съжаление контузии на титулярите, а и малко спортно щастие ни попречиха да завършим сезона също толкова добре, колкото го започнахме. Това, обаче даде шанс на младото поколение от школата на клуба да изиграе мачове на най-високо ниво, да натрупа опит и да ни вдъхне надежда, че предстоящия сезон ще бъде още по-силен за БК Шумен.

Шампион на А група този сезон съвсем заслужено стана Левски 2014-2. Момчетата на Мануел Марков изиграха страхотен втори полусезон и след красиви победи над преките конкуренти от Икономически университет и Чавдар Троян се окичиха със златните медали. Втори останаха двукратните шампиони от ИУ Варна, които за поредна година доказа силата на варненския баскетбол. Трети се наредиха Чавдар Троян, които затвърдиха реномето си на един от най-добрите отбори в А група. ТУК можете да видите всички резултати и крайното класиране в А група за сезон 2015/16

Можем да твърдим, че тази година форматът на първенството беше наистина добър, като даде шанс на силните отбори да премерят сили един срещу друг, а на отборите с по-скромни възможности да спорят помежду си и да трупат ценен опит, който да оползотворят следващия сезон. Също така даде възможност на младите състезатели от елитната НБЛ да играят с двоен лиценз и в А група, което вдигна нивото неимоверно и допринесе за качествения и атрактивен баскетбол, който отборите предложиха. Ние от БК Шумен искаме да поздравим всички отбори, които се включиха този сезон в надпреварата, защото всички ние станахме свидетели на интересни и качествени мачове, което е една от стъпките да върнем интереса на българската публика към баскетбола.

Накрая, но не на последно място искаме да изкажем едно огромно БЛАГОДАРЯ на всички наши фенове, които пълнеха зала „Младост“ всеки мач, които ни подкрепяха и в победите, и в загубите, които ни поддържат в социалните мрежи, които ни подпомагат във всяко едно начинание! Всички ВИЕ СТЕ БК ШУМЕН!

 

Снимка: Мария Мицова (източник: bgbasket.com)